EilaTerttuJaatinen Galleria

EilaTerttuJaatinen Galleria on kuvanveistäjä Eila Jaatisen ateljee. Luon ateljeessa veistoksia, joissa näkyy muotokieleni ja käsialani. Teen mielelläni moderneja teoksia, joissa aiheet esitetään pelkistämisen ja abstraktion avulla. Tavoitteenani on aina tuottaa jotakin kaunista, joka tuottaa mielihyvää. Töissäni näkyy usein voimakkaan ja herkän, raskaan ja kevyen, valon ja varjon vastakkainasettelu.

Olen kiinnostunut erilaisista metalleista, erityisesti ruostumattomasta teräksestä ja pronssista sekä niiden yhdistämisestä. Metallityöt syntyvät usein jakamalla idea lopullisesta taideteoksesta pienempiin osiin, jotka voidaan tehdä metallista, ja yhdistämällä nämä osat kokonaisuudeksi, joissa teoksen aihe hahmottuu. Metallin pintakäsittelyillä veistos voidaan saada heijastamaan valoa ja värisävyjä.

Olen toiminut kuvanveistäjänä parikymmentä vuotta graafisen alan urani jälkeen ja kouluttanut itseäni Aalto-yliopiston, Adultan ja suomalaisten kuvanveistäjien tarjoamilla kursseilla. Teen veistokseni itse ideasta toteutukseen. Töitäni on ollut esillä useissa yhteisnäyttelyissä ja omassa 20-vuotisjuhlanäyttelyssäni, huhtikuussa 2019, esittelen veistoksiani urani varrelta. Olen tehnyt myös tilaustöitä erilaisiin tarkoituksiin.

Ota yhteyttä minuun, kun haluat hankkia veistoksen kotiisi, yrityksesi tiloihin tai julkiselle paikalle. Kerro millaiseen tilaan veistos on tarkoitus sijoittaa ja mikä aihe kiinnostaa. Yhteinen suunnittelu alkaa siitä.

Veistoksia puutarhoihin, pihoihin tai terasseille, myös sisätiloihin

Kaipaako puutarhasi katseenvangitsijaa? Haluaisitko tuoda pihalle elämää? Toivoisitko terassille piristävää teemaa?
Metalliveistokset voidaan suunnitella ulkotiloihin sopiviksi ja niiden kokoa voidaan kasvattaa tilan mukaan. Ulkona parhaimmillaan ovat veistokset, jotka sopivat fyysiseen ympäristöönsä sekä heijastavat luonnon valoa ja sen muutoksia vuorokauden rytmissä. Veistos tulisi sijoittaa siten, että se tulee taustastaan esiin ja saa katseen pysähtymään. Veistos voi tuoda ulkotilaan rytmiä, kun se ilmentää vaikkapa veden liikettä tai sään vaihteluita. Eläinveistoksilla puutarhan voi saada sykkimään elämää. Veistos luo ulkotilaan järjestystä, kun sen sijoittaa erilaiseen käyttöön tarkoitettujen tilojen väliin tai keskipisteeseen.

EilaTerttuJaatisen teräsveistoksia puistoihin ja pihoille

Veistoksia sisustamiseen

Onko ystävälläsi merkkipäivä? Onko yrityksesi hankkimassa brandiinsa sopivaa taideteosta? Mietitkö taideteoksen hankintaa kotisi hengeksi? Sisätiloihin sopivat usein pienet tai keskikokoiset veistokset. Veistokset tarvitsevat oman paikan, jossa ne tulevat esiin ja johon voidaan haluttaessa kohdistaa valoa tuottamaan heijastuksia. Katseen keskipisteenä ne tuottavat merkityksiä, jotka luovat ympäröivälle tilalle luonnetta ja tunnelmaa. Veistokset voivat toimia myös tilanjakajina ja suunnata kulkuvirtoja, jos niitä sijoittaa tilojen keskelle tai reittien varrelle.

Toteutamme myös veistokselle suunniteltuun tilaan tai paikkaan sopivan jalustan.

Eila Terttu Jaatinen ETJ veistoksia

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa